ZGJIDH SIPAS KATEGORISË
Dyqanet
Club5
0
0 Lekë
Losd fsdf sd
Nuk keni produkte në shportë

Paraliza e gjumit

Nëse keni problem me gjumin dhe përjetoni Paralizë gjatë gjumit mundohuni ti mbani në mendë këto këshilla që mundë të ju ndihmojnë shumë që të tejkaloni një paralizë gjatë gjumit,

Ka teori se paraliza e gjumit shfaqet për shkakë të stresit poashtu teori të tilla se një demon është afër jush por deri më tani nuk ka pasur ndonjë studim të kjartë rreth asaj se pse ndodh paraliza e gjumin.

Mbani në mendë si të tejkaloni këtë gjendje:

Nëse keni problem me gjumin dhe përjetoni Paralizë gjatë gjumit mundohuni ti mbani në mendë këto këshilla që mundë të ju ndihmojnë shumë që të tejkaloni një paralizë gjatë gjumit,

Ka teori se paraliza e gjumit shfaqet për shkakë të stresit poashtu teori të tilla se një demon është afër jush por deri më tani nuk ka pasur ndonjë studim të kjartë rreth asaj se pse ndodh paraliza e gjumin.

Mbani në mendë si të tejkaloni këtë gjendje:

 

1.Mësoni se pari shkaqen se përse ndodhë paraliza.

Metodat që të tejkalohet më lehtë paraliza e gjumit:

Koncentrohuni në lëvizjet e trupit , mundohuni të kuptoni se cilën pjesë të trupit mund të lëvizni, Kujdesë: mos u mundohuni të lëvizi tërë trupin sepse është e kotë.

Lëvizni gishtat e këmbës apo edhe gjuhën,

 

Fokusohuni në lëvizjen e syrit kjo do të dërgojë shejë trurit se ju jeni  të zgjuar dhe në këtë formë do ta kaloni paralizën e gjumit:

 

Merrni frymë pa frikë

Gjatë paralizës së gjumit shpesh herë çrregullohet edhe frymarja mundohuni që të relaksoheni mos e luftoni paralizën e gjumit me tërë trupin , merrni frymë ngadalë me hundë dhe lironi përms gojës .

Imagjinoni

Një ndër metodat që ndihmon në tejlkalimin e paralizës së gjumit është edhe imagjinata juaj, mendoni se jeni duke kërcyer apo lëvizur pa problem.

Si të trajtojmë paralizën e gjumit?

Regulloni gjumin.

Fleni regullisht gjumi i pa rregullt vetëm se e bën më keq këtë gjendje.

 

Fleni në njërën anë

Fleni në anën tuaj shmangni gjumin në shpinë, mbajtja e një topit në gjep ka treguar rezultate të mira për tu zgjuar nga paraliza.

 

Praktikoni ushtrime fizike.

Ushqehuni shëndetshëm:

 

Dëgjoni muzikë relaksuese: