ZGJIDH SIPAS KATEGORISË
Dyqanet
Club5
0
0 Lekë
Losd fsdf sd
Nuk keni produkte në shportë

7 arsye të habitshme për të përqafuar dhe për t'u përqafuar

Ndihesh mirë kur përqafohesh dhe të përqafojnë. Përqafimi është një mënyrë e mrekullueshme për të treguar dashurinë tuaj, për të mos përmendur se ka përfitime të panumërta për shëndetin dhe mirëqenien tonë. Përqafimi mund të rrisë imunitetin, të reduktojë nivelet e stresit dhe të përmirësojë sistemin tonë kardiovaskular. Është vërtetuar se është mendërisht, emocionalisht dhe fizikisht është dobishme për ne. Pra, këtu janë disa fakte argëtuese dhe interesante rreth përqafimeve dhe ju do të filloni të përqafoheni më shumë (dhe më shpesh) menjëherë.

7 arsye të habitshme për të përqafuar dhe për t'u përqafuar

Ndihesh mirë kur përqafohesh dhe të përqafojnë. Përqafimi është një mënyrë e mrekullueshme për të treguar dashurinë tuaj, për të mos përmendur se ka përfitime të panumërta për shëndetin dhe mirëqenien tonë. Përqafimi mund të rrisë imunitetin, të reduktojë nivelet e stresit dhe të përmirësojë sistemin tonë kardiovaskular. Është vërtetuar se është mendërisht, emocionalisht dhe fizikisht është dobishme për ne. Pra, këtu janë disa fakte argëtuese dhe interesante rreth përqafimeve dhe ju do të filloni të përqafoheni më shumë (dhe më shpesh) menjëherë.

Përqafime më të gjata janë përqafimet më të mira

Megjithëse çdo përqafim është më i mirë se mos përqafimi fare, studimet zbuluan se përqafimet që zgjasin për 10 ose 20 sekonda lidhen me vlerësime më të larta të kënaqësisë sesa përqafimet me vetëm 1 sekondë. Për fat të keq, një përqafim mesatar zgjat vetëm rreth 3 sekonda.

Përqafimi i vetes funksionon gjithashtu

Është mjaft interesante që vetë-përqafimi mund të zvogëlojë dhimbjen dhe të shkaktojë ndjenja ngrohtësie dhe qetësie. Vënia e krahëve rreth vetes e mashtron trurin që të mendojë se trupi juaj po përqafohet nga një person tjetër dhe liron të njëjtat hormone të ndjenjës së mirë. Thjesht përqafoni veten ashtu siç dëshironi të përqafoheni për të krijuar ndjesinë e rehatisë.

Përqafimi shëron

Përqafimi konsiderohet të jetë prekje terapeutike dhe shumë profesionistë të shëndetit mendor përdorin përfitimet e tij për të lehtësuar dhimbjen dhe për të ulur ankthin dhe depresionin. Përqafimet gjithashtu forcojnë sistemin tonë imunitar dhe u rekomandohen foshnjave, veçanërisht të parakohshme, për t'i ndihmuar ata të mbijetojnë. Përqafimi mund të ndihmojë gjithashtu në reduktimin e pagjumësisë, në rritjen e përvetësimit të gjuhës tek fëmijët e vegjël, në rritjen e IQ-së dhe në krijimin e një mendjeje pozitive. Tek njerëzit e moshuar, përqafimet mund të ulin pleqërinë dhe të rrisin gjallërinë. Përqafimet na bëjnë më të përgatitur emocionalisht për t'u përballur me stresin e përditshëm.

Përqafimet janë një gjuhë universale

Përqafimi është i përbashkët për të gjithë njerëzit, në mbarë botën, si një mjet komunikimi fizik që shpreh dashurinë dhe lidhjen. Por a e dini se shumica e njerëzve përqafohen së pari me krahun e djathtë? Megjithatë, kur ka një emocion pozitiv ose negativ që shkakton një përqafim, ju tentoni të futeni me anën e majtë të trupit tuaj. Studiuesit besojnë se kjo është për shkak se ana e majtë e trupit tuaj kontrollohet nga ana e djathtë e trurit tuaj, e cila përpunon emocionet.

Përqafimet reduktojnë shqetësimin për vdekshmërinë dhe ankthin social

Përqafimi, edhe kur përqafojmë një objekt jo-frymor, si një arush pellushi i mbushur ose një batanije të butë, ndihmon për të qetësuar frikën tonë ekzistenciale. Plus, oksitocina, e lëshuar gjatë përqafimit ju ndihmon të keni një pikëpamje më optimiste për botën.

Njerëzit nuk janë të vetmit që përqafojnë njëri-tjetrin

Përqafimi si mjet komunikimi përdoret edhe nga disa kafshë. Majmunët merimangë kolumbiane kanë dy lloje përqafimesh, njëra që i ngjan një përqafimi njerëzor dhe tjetra ku përqafohen me fytyrat e tyre duke i fërkuar faqet me njëri-tjetrin.

Përqafimi ka ditën e vet

Dita kombëtare e përqafimit festohet çdo vit më 21 janar. Në këtë ditë, njerëzit gjejnë kohë për të përqafuar të dashurit e tyre. Por pse të presim një vit të tërë? Ju inkurajojmë të praktikoni çdo ditë, gjatë gjithë ditës derisa të vijë janari.