ZGJIDH SIPAS KATEGORISË
Dyqanet
Club5
0
0 Lekë
Losd fsdf sd
Nuk keni produkte në shportë

Si ta zgjedhim jastëkun e duhur?

Shpesh ne jemi në dilemë kur kemi të bëjmë me zgjedhjen e një jastëku të ri sepse në treg ka shumë lloje të ndryshme të jastëkëve dhe ata kanë të njëjtën qëllim: që ti ofrojë përdoruesit mbështetje dhe komoditet gjatë fjetjes. Dormeo ofron 8 jastëk që janë të ndryshëm në dizajn, materiale dhe dimensione. Që t’ iu ndihmojmë ta gjeni më të duhurin ne kemi përgatitur një udhëzues praktik për blerjen e jastëkëve Dormeo.

'

Shpesh jemi në dilemë kur kemi të bëjmë me zgjedhjen e jastëkut të ri sepse në treg ka shumë lloje jastëkësh dhe kanë të njëjtën qëllim: që ti ofrojë përdoruesit rehati gjatë fjetjes.

Një jastëk i mirë duhet të përmbush disa kritere në mënyrë që të jetë në gjendje që t’iu ofroj komoditetin e vërtetë dhe një gjumë të shëndetshëm:

 • duhet të mbështesë boshtin tuaj kurrizor në pozitën natyrale
 • duhet të mbështesë veçanërisht pozitën tuaj të gjumit
 • nëse ju vuani nga alergjitë ai duhet të jetë rezistent ndaj akarieneve dhe të jetë i prodhuar nga materialet hipo-alergjenike.
 • duhet të jetë i rehatshëm dhe fleksibël.

Dormeo ofron 8 jastëk që janë të ndryshëm në dizajn, materiale dhe dimensione. Që t’ iu ndihmojmë ta gjeni më të duhurin ne kemi përgatitur një udhëzues praktik për blerjen e jastëkëve Dormeo.

Ju mund të zgjedhni jastëkun që është i duhur për ju duke pasur parasysh karakteristikat në vijim:

 • formën e jastëkut
 • pozitën e gjumit
 • llojin e mbushjes së jastëkut
 • problemet mjekësore

Zgjedhja e jastëkut në lidhje me formën e tij

Gjëja e parë që duhet pasur parasysh kur ju zgjedhni një jastëk është forma e tij, kjo është, se a dëshirojmë që ai të jetë anatomik apo klasik. Forma e një jastëku anatomik përcjell linjën e trupit tuaj, konkretisht, kokën, qafën dhe krahët. Ai është i përshtatshëm nëse ju flini anash dhe në shpinë.

Jastëku klasik zgjedhet nga njerëzit që dëshirojnë të flenë në bark apo ata që ndryshojnë pozicionet.

Gama e jastëkëve Dormeo përfshinë 3 jastekë anatomik të cilët ju mund t'i zgjidhni:

 • Memosan Anatomik me material memory
 • Jastek Anatomik Air ne susta elastike memory
 • Memosan Anatomik Silver Ion me sipërfaqe të brëndshme në formë piramidash

për ata që preferojnë jastëkët klasik ne kemi:

 • Jastëk Memosan Klasik me material me grimca memory
 • Jastëk Siena me xhel me material memory dhe grimca xheli
 • Jastëk Siena me material memory dhe këllëf të përshtatshëm për dimër dhe verë
 • Jastëk Eucalyptus me material TENCEL® dhe mikrofibra Wellsleep®
 • Jastëk Aroma Terapy me material TENCEL® ,mikrofibra Wellsleep® dhe këllëf pambuku
 • Jastëk Aloe Vera me material me mikrofibra Wellsleep® dhe Aloe Vera
 • Jastëk Klasik Air me material me susta sfungjeri
 • Jastëk Trend me mikrofibra Wellsleep® dhe sistem AirX

Zgjidhni jastëkun në bazë të pozicionit që ju flini

Me bark

Nese ju preferoni të flini me bark atëherë ju nevoitet një jastëk i butë dhe i ulët që shpina juaj të mbështetet në pozicion natyral. Ju duhet të zgjidhni në jastëk të ulet, i cili është i mbushur me mikrofibra dhe që mund të përshtatet me peshën tuaj.

Ne rekomandojmë:

 • Jastëk Memosan Klasik me material me grimca memory
 • Jastëk Trend me mikrofibra Wellsleep® dhe sistem AirX
 • Jastëk Eucalyptus me material TENCEL® dhe mikrofibra Wellsleep®
 • Jastëk Aloe Vera me material me mikrofibra Wellsleep® dhe Aloe Vera
Me shpinë

Ata të cilët flenë me shpinë ju nevoitet një jastëk më butësi mesatare dhe në formë anatomike. Jastëku duhet të sigurojë mbështetje natyrale të kokës qafës dhe shpatullave gjatë kohës që ju flini. Nëse ju gërrhisni kur flini me shpinë atëherë ju duhet një jastëk anti-gërrhitje.

Ne rekomandojmë:

 • Memosan Anatomik me material memory
 • Jastëk Siena me xhel me material memory dhe grimca xheli
 • Jastëk Siena me material memory dhe këllëf të përshtatshëm për dimër dhe verë
Anash

Nëse preferoni të flini anash, atëherë ju nevoitet një jastëk i fortë, anatomik dhe që mbështet trupin në pozicionin e duhur. Nese flini anash është e rëndësishme që të mos flini në krah të majtë, pra ju duhet një jastëk fleksibël anatomik i cili të përshtatet më së miri me kokën, qafën, shpinën dhe shpatullat. Ne rekomandojmë:

 • Memosan Anatomik me material memory
 • Jastëk memory freskues me material memory dhe shtresë xheli për më shumë freski
 • Jastëk Anatomik Air me susta elastike memory
Një kombinim

Nëse ju gjatë natës lëvizni shpesh, atëherë ju nevoitet një jastëk fleksibël dhe i përshtatshëm për të gjitha pozicionet e gjumit, shpinë, bark dhe anash. Ju rekomandojmë të zgjidhni një jastëk me fortësi mesatare.

Ne rekomandojmë:

 • Jastëk Siena me xhel me material memory dhe grimca xheli
 • Jastëk Eucalyptus me material TENCEL® dhe mikrofibra Wellsleep®
 • Jastëk Aroma Terapy me material TENCEL® ,mikrofibra Wellsleep® dhe këllëf pambuku
 • Jastëk Aloe Vera me material me mikrofibra Wellsleep® dhe Aloe Vera
 • Jastëk Klasik Air me material me susta sfungjeri

Zgjidhni jastëkun në bazë të materialit

Një nga pjesët më të rëndësishme të jastëkut është mbushja e tij e cila siguron mbështetjen e duhur të kokës. Për personat me alergji është shumë e rëndësishme që materiali të jetë antialergjik. Dormeo ka një shumëllojshmëri jastëkësh me materiale të ndryshme nga të cila ju mund të zgjidhni.

Material Memory

Materiali memory është një material shumë i ndjeshëm ndaj nxehtësisë i shpikur nga NASA për të përmirësuar rehatinë e astonautëve gjatë udhëtimit të tyre. Është shumë i përdorshëm në prodhimin e jastëkeve dhe struktura e tyre është e përshtatshme me temperaturën dhe formën e trupit gjatë gjumit.

Ky material vjen në dy forma:

 • në formë anatomike prodhuar në një copë të vetme
 • në formë klasike e mbushur me grimca sfungjeri

Jastëkët anatomik me material memory janë të përshatshëm për :

 • personat të cilët preferojnë jastëk të fortë dhe dëshirojnë të flenë me bark dhe shpinë
 • personat alergjik dhe azmatik
 • të gjitha ata që preferojnë një jastëk të lartë

Dormeo rekomandon:

 • Memosan Anatomik me material memory
 • Jastëk Anatomik Air në susta elastike memory

Jastëkët klasik me material të grimcuar memory janë të përshtatshëm për:

 • personat të cilët flenë me bark dhe preferojnë të përqafojnë jastëkun e tyre gjatë gjumit
 • personat alergjik dhe azmatik
 • personat të cilët preferojnë një jastëk me lartësi mesatare
 • personat të cilët preferojne ti japin vetë formë jastëkut të tyre
 • personat të cilët duan një jastëk që ta mbështesin tek këmbët gjatë kohës që flenë

Dormeo rekomandon Jastëk Memosan Klasik me material me grimca memory

Mikrofibra Wellsleep®

Mikrofibra Wellsleep® janë jashtëzakonisht të buta dhe ajrosen lehtesisht. Struktura e tyre unike krijon xhepat e ajrit të cilat shtojnë një vëllim shtesë jastëkut tuaj.

Jastëkët me material Wellsleep® rekomandohen për:

 • ata të cilët flenë me bark ose me shpinë
 • personat të cilët duan një jastëk të butë
 • personat alergjik të cilët preferojnë jastëkët me pupla por nuk mund të kënë një të tillë
 • ata të cilët djerësinë gjatë gjumit

Dormeo rekomandon:

 • Jastëk Aloe Vera me material me mikrofibra Wellsleep® dhe Aloe Vera
 • Jastëk Trend me mikrofibra Wellsleep® dhe sistem AirX
 • Jastëk Eucalyptus me material TENCEL® dhe mikrofibra Wellsleep®
 • Jastëk Aroma Terapy me material TENCEL® ,mikrofibra Wellsleep® dhe këllëf pambuku
TENCEL®

TENCEL® është 100% organik dhe me përmbajtje plotësisht natyrale dhe përmban më pak energji dhe ujë.

Dormeo rekomandon:

 • Jastëk Eucalyptus me material TENCEL® dhe mikrofibra Wellsleep®
 • Jastëk Aroma Terapy me material TENCEL® ,mikrofibra Wellsleep® dhe këllëf pambuku

Zgjidhni jastëkun në bazë të problemeve shëndetësore

Zgjedhja e jastëkut të duhur eleminon një sere problemesh shëndetësore. Ju mund të zgjidhni jastëkun tuaj në bazë të këshillave të farmacistit ose doktorrit tuaj ose mund të shikoni këtë material të cilin ne kemi pregatitur për ju.

Alergji nga pluhurat

Personat alergjik duhet të menjanojnë materialet të cilat janë më shumë të ekspozuara ndaj pluhurave. Ju duhet të zgjidhni materiale si microfibra apo memory.

Rekomandihmet për personat alergjik jane si më poshtë:

 • Jastëk Siena me xhel me material memory dhe grimca xheli
 • Jastëk Eucalyptus me material TENCEL® dhe mikrofibra Wellsleep®
 • Jastëk Aroma Terapy me material TENCEL® ,mikrofibra Wellsleep® dhe këllëf pambuku
 • Jastëk Aloe Vera me material me mikrofibra Wellsleep® dhe Aloe Vera
Probleme me qafën

Ka shumë shkaktarë të cilët sjellin problemet e qafës, e disa prej tyre janë edhe jastëket apo dyshekët e papershtatshëm.

Nëse ju flini me bark dhe në mëngjes zgjoheni me dhimbje mesi, kjo mund të jetë edhe si pasojë se fjetja me bark mund të shkaktojë probleme në muskujt e qafës. Ne ju sygjerojmë të ndryshoni pozicionin e fjetjes dhe të zgjidhni një jastëk në formë anatomike. Ju mund të zgjidhni ndërmjet llojeve të jastëkëve anatomik të cilët përshtaten me formën e qafës dhe lehtësojne dhimbjet:

 • Memosan Anatomik me material memory
 • Jastëk Anatomik Air ne susta elastike memory
 • Memosan Anatomik Silver Ion me sipërfaqe të brëndshme në formë piramidash

Ju mund të shikoni të gjitha modelet e jastëkëve Dormeo duke klikuar këtu dhe një infromacion më të detajuar për secilin prej tyre.

Dëshironi të blini një dyshek të ri, por nuk dini se kë të zgjidhni? Klikoni këtu dhe informonuni në këtë artikull : Si të zgjidhni dyshekun e duhur. Për më shumë informacion nëse ka ardhur koha për të ndryshuar dyshekun tuaj ju mund të lexoni në këtë artikull: A ju duhet një dyshek i ri.

Nese dëshironi të kompletoni dhomën tuaj të gjumit ju mund të shikoni shumëllojshmërin e jorganeve, këllëfëve dhe aksesorëve të linjës Dormeo.

Nëse keni sërisht pyetje apo ju duhet më shumë infromacion në lidhje me poroduktet Dormeo ju mund të na telefononi në 04 451 44 40 ose të na shkruani në info@dormeo.al.